Radiátorok bővítése

Ez történt most is egy régebbi lakóépület esetében. Az alap rendszert nem a Sztártechnika munkatársai építették, de ez nem akadály. Mindenre fel vagyunk készülve és mindenre találunk megoldást.

A menetrend egyszerű. Le kell engedni a rendszert. Az mind szép és jó, de a rendszert építők elfelejtettek leeresztő csapot  integrálni. Óriás nejlon leterít, sok-sok felmosó rongy és lapos tepsik kerülnek elő. Mivel azonban vizesek maradtak a csővégek a forrasztást a préselés váltotta fel. Még szerencse, hogy készülünk. Az öreg épületeknél az a probléma, hogy a vakolat bizony nem fiatal, porlad és nehéz bele lyukat fúrni egy 8-as csavarnak. Ezt is megoldjuk, mert a megfelelő kétkomponensű ragasztóval dolgozunk. Mint a beton!

A legkisebb is számít mondjuk gyakran, mert hiába ugyanazt a típusú radiátort vittük csak nagyobb méretben, nem passzoltak a furatok bővíteni kellett egy darab 15-ös karmantyúval. 
Végül minden a helyére került, azaz az 1000-es radiátor a szomszéd szoba fűtésén dolgozik és helyére szereltük fel a 2000-es fűtőtestet. Nem nagy munka gondolnánk, mégis sok-sok apróságot kell menet közben megoldani, kitalálni és a végén természetesen teljesen kitakarítani magunk után.