Elérhetőségek

SZTÁR ÜZLETHÁZ Kft.

ÜZLETEINK


A NAPELEM ne legyen tabutéma!

Sokakat foglalkoztat manapság, hogy saját napelem rendszert telepítsen a saját villamos energia szükségletének kielégítésére,  a drága erőművek által előállított drága villamos energia helyett. Igyekeztünk a legfontosabb információkat összesűríteni, de a lényeg, hogy senkiben ne maradjon megválaszolatlan kérdés a végén, tehát keressenek bennünket!

Tény! A Nap egy óra alatt annyi energiát sugároz a Földre, mint amennyi a bolygónk egy egész éves energiaszükséglete! Felfoghatatlan, ugye?
A napelem az egyetlen olyan technológia, ami elenyésző környezetkárosító hatás mellett képes elektromos áram termelésére, gigantikus beruházások nélkül.
A napfény tiszta, problémamentes és ingyen van, ráadásul Magyarországon - kedvező földrajzi fekvése miatt – rendkívül magas a napsütötte órák száma.

2016 májusától a legtöbb nyári napon Németország teljes energiaszükségletét megújuló energiaforrásokból állítják elő, zömében napenergia felhasználásával!
 

Tények és Tévhitek
Tévhit, hogy a napelem egy újkeletű, friss találmány lenne, ami nincs kipróbálva. Már a XIX. században létezett napcella. A tömeges felhasználása már a 1990-es években megkezdődött Németországban, lakossági szinten is. Sajnos 2007-ig mi itt Magyarországos szinte semmit nem tudtunk a napelem technológiáról.

Magyarországon 2007 óta törvény teszi lehetővé, hogy bárkinek lehessen otthon, saját napelem rendszere, mellyel villamos energiát állít elő. Ezek a villamos hálózatra tápláló saját kis erőművek.

A törvény lehetővé teszi, hogy 50 kw teljesítményig állítson elő otthon bárki elektromos áramot. Valljuk be ez bőven elegendő egy átlag háztartásnak.

A technológia és az árak alakulása
Németország és Kína a legnagyobb napelem rendszer gyártó hatalmak. Mivel egyre elterjedtebbé válik a naplem használata a világon, ezért nagy mennyiségben készülnek napelem rendszerek. Ennek köszönhető, hogy az eszközök ára jelentősen csökkent, ezért a lakossági szükségleteket kielégítő napelem rendszerek beruházási költségei is csökkentek. Lényeg: elérhetővé váltak és manapság már kedvező támogatási források állnak rendelkezésre.

Napelem rendszer – ötlettől a megvalósításig

A rendszer kiépítése több lépésből áll és itt igazán érvényesül a tapasztalat, rutin, háttér, források, többlépcsős szakmai hozzáértés.
Mennyi elektromos energiára van szüksége egy évben? Ezt jól mutatják a villanyszámlák.
Ha megvan a szükséglet, akkor tudjuk, hogy mekkora felületre van szükség.
Elengedhetetlen egy energetikai tanúsítvány elkészítése. Ehhez a Sztártechnika Üzletház magas szinten képzet mérnökei kiválóan értenek.
Következő lépésben egy minden részletre kiterjedő rendszertervet készítünk, hogy a kivitelezés pillanatában minden alkatrész azonnal a rendelkezésünkre álljon.
A rendelkezésre álló anyagi források határozzák meg a következő lépést.
Ha egyben van a szükséges pénzmennyiség, akkor azonnal indulhat a kivitelezés.
Ha finanszírozásra van szükség akkor jön az Otthon melege 2016 program, Fundamenta nyújtotta lehetőségek, vagy egyéb finanszírozási források, állami pályázatok.

Keressen fel telefonon: +36309373940

A NAPELEM ne legyen tabutéma!

Vissza az előző oldalra!
SZTÁR ÜZLETHÁZ Kft. - Magyar