Elérhetőségek

SZTÁR ÜZLETHÁZ Kft.

ÜZLETEINK


Hőszivattyú integrálása már létező régebbi fűtő rendszerbe.

A tervezéssel vette kezdetét a folyamat. A tervezésben is jeleskedő Kovács Tibor Sándorral (a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium épületgépészetben nagy jártassággal rendelkező szakoktatója a partnerünk) fogtunk hozzá a modernizálás következő lépcsőjének.
Mint azt a gyakorlati példa is mutatja, megfelelő körültekintéssel és némi beruházással igazán hatékonnyá lehet fejleszteni egy rendszert úgy, hogy a régebbi gépészeti technológiába integráljuk a hőszivattyút.
Természetesen egy lakóingatlannál is megvalósítható egy hasonló energetikai fejlesztés. Fontos azonban, hogy megosszunk néhány alapgondolatot a hőszivattyú rendszerekről, a hatékony energiafelhasználásról, a törvényi rendelkezésekről.
Vannak minimum követelmények! Ezeket a tapasztalt tanácsadók, tervezők, gépészek nagyon jól el tudják mondani. Figyelembe kell venni, hogy a régebbi rendszereknél túlméretezettek a radiátorok. Ezen tudunk változtatni!
Minél alacsonyabb hőmérsékletű víz áramlik a rendszerben, annál alacsonyabbak a rezsidíjak!
A régebbi rendszerekben használt csövek átmérője az esetek jellemző többségében túl nagy. Javasolt a hőszivattyú rendszerekhez legmegfelelőbb vezeték típusra váltani! A hőszivattyú rendszerben használt csővezeték már nem korrodálódik és ez létfontosságú a rendszert működtető szivattyú hatékonyságának és élettartamának megőrzése érdekében.
A régi rendszerhez történő csatlakoztatásnál a tervezők és a gyártók egyaránt javasolják a hőcserélő beépítését, hogy elválaszthatóak legyenek! Egy megfelelő szűréstechnikával ez is könnyedén megoldható. Bizonyos gázkazán típusok gyártói a garancia megőrzés érdekében előírják a hőcserélő használatát.
Persze mit sem az egész, ha az épület szigetelése nem a legkorszerűbb. Jellemzően a 2000-es évektől kezdtek korszerűsíteni, alkalmazni megfelelő típusú, vastagságú szigetelő technológiákat.
Nagyon fontos továbbá a hőszivattyú rendszer esetében mekkora az adott ingatlan fűtési igénye!
Elsődleges tudni, hogy mennyi energia kell a hőszivattyú gazdaságos üzemeltetéséhez! Rentábilis kell maradjon!
A jelenlegi piaci tendenciákat tekintve a villamos áram ára és a gáz ára nagyon közelítenek. Ha hőértékben azonosak lesz a bekerülési költség akkor a hőszivattyú rendszer harmadolhatja a rezsiszámlánkat. Ez jelentős megtakarítást eredményezhet.
Alapvetően új építésű ingatlanok gépészetébe építik a hőszivattyút, ennek ellenére érdemes régi rendszerekhez is csatlakoztatni. A beruházási költségeket a szakértők nagy pontossággal meg tudják állapítani! 
 

Az új építésű lakóingatlanok „közel nulla” energiahatékonysági megfelelési kényszere is a hőszivattyú rendszer használatának irányába tereli a piacot. Tervezőnek és tulajdonosnak egyaránt fontos tudnia, hogy már csak közel nulla energiaigényű épületre kaphatnak használatbavételi engedélyt, illetve tudomásulvételt.
A hőszivattyú rendszerek éves karbantartássá nem túl speciális, de fontos, hogy időről-időre szakember elvégezze!

Szeretne meggyőződni hogyan működik ez a valóságban?

Az üzletház gépészeti rendszere élőben, működés közben, tapasztalt szakértők közreműködésével megnézhető, kézzel fogható, meghallgatható minden gépészeti részegység.Szakavatott munkatársaink nagyon szívesen segítenek megválaszolni a működő rendszerre vonatkozó kérdéseket. Szakami kapcsolatainkon keresztül igényre szabottan tudjuk segíteni az épületgépészeti modernizálás megvalósítását.

Kérjük egyeztessen időpontot a személyes bemutatóra az alábbi linken! 

Hőszivattyú integrálása már létező régebbi fűtő rendszerbe.

Vissza az előző oldalra!
SZTÁR ÜZLETHÁZ Kft. - Magyar