Elérhetőségek

SZTÁR ÜZLETHÁZ Kft.

ÜZLETEINK


Klíma berendezés beszerzése, üzemeltetése, karbantartása és a szabályozásuk

2015 óta a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság szabályozza és ellenőrzi a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeit. ez minden Magyarországon forgalomba helyezett klímaberendezésre vonatkozik és a megrendelő tulajdonosra és a berendezés értékesítőjére és beüzemelőjére egyaránt vonatkozik. 
 

Kijelenthetjük, hogy egy kifejezetten szigorú rendszerről beszélünk említsük csak a nyomon követhetőséget. Lényegében szabályokat állapít meg az f-gáz (klímagáz) mindennemű kezelésével kapcsolatban. Tegyük hozzá, nem véletlenül!
A törvény feltételeket állapít meg a klímaberendezések forgalomba hozatalával kapcsolatban.
A Hatóság Klímagáz Adatbázist működtet. Az adatbázisban regisztrációra köteles minden olyan vállalkozás, amely klímagázzal előtöltött vagy azzal működtetett alkalmazás, berendezés forgalomba hozatalát, telepítését, beüzemelését, címkézését, karbantartását, szervizelését, szivárgásvizsgálatát, javítását, valamint használaton kívül helyezését végzi. Leegyszerűsítve: ha klímaberendezést szeretnénk otthonunkba, telephelyünkre, azt a Hatóságnál regisztrált kereskedőtől érdemes beszerezni és regisztrált szakemberrel beszereltetni, aki a megfelelő képesítés birtokában végezheti tevékenységét.
Tudni kell azt is, hogy a Hatóság ellenőrző tevékenységet is folytat és valójában bármikor bekopogtathat az ajtón, hogy azt a kültéri egységet és a hozzá tartozó beltérben elhelyezkedő berendezéseket ki szerelte be és honnan származnak. A klímaberendezéshez tartozó dokumentumokat egyébként is ildomos megőrizni, hogy a folyamatos karbantartás el tudjuk végeztetni, hiszen elengedhetetlen a klímaberendezések tisztítása, gázfeltöltése, karbantartása, hogy mindig a legjobb hatásfokkal, energiatakarékosan üzemeljenek.
A szakhatóság munkájáról, szabályozási folyamatairól hivatalos weboldalukon részletesen lehet tájékozódni,
Természetesen a Sztár Technika Üzletház minden szakhatósági engedéllyel rendelkezik, hogy f-gáz tartalmú berendezéseket forgalomba hozzon.
Kivitelező partnereink között pedig számos regisztrált, képesítéssel, szakhatósági engedéllyel rendelkező szakember szerepel, akiket ajánlani tudunk.

Klíma berendezés beszerzése, üzemeltetése, karbantartása és a szabályozásuk

Vissza az előző oldalra!
SZTÁR ÜZLETHÁZ Kft. - Magyar